zondag 9 juni 2013

Vaderdag

Na een mooi schoolfeest en een vrije dag was het hoog tijd om nog wat te werken rond het thema " Mijn papa" . De kleuters knutselden een memo-bordje voor papa in  elkaar. Ze tekenden het gezicht van papa en decoreerden de letters van het woord PAPA. Met wat bordverf toverden we een mini- schilderezeltje om tot een memo-bord. De wasknijper maakt dat papa er nog een briefje op kan vastknijpen en nu diende het om het versje vast te knijpen. In de klas konden de kleuters over hun papa vertellen maar ik legde ook de link naar beroepen. Tijdens een gesprek konden ze over het beroep van hun papa vertellen. Verder mochten ze ook hun eigen toekomstplannen uit de doeken doen. Bij het bouwen van een huis komen ook heel wat mensen aan te pas Met een praatplaat en een boek over : "Een huis bouwen" werden die verschillende beroepen nog wat nader bekeken.
Verder stond de boekenplank weer vol met grappige, en ook vaak hele mooie boeken die papa in het middelpunt zetten. Heel fier stapten ze met hun cadeautje op vrijdagavond de school uit. Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze Vaderdag !!!
Na het repeteren voor het schoolfeest en het knutselen voor Vaderdag kregen we deze week een paar mooie zonnige dagen cadeau waar we met volle teugen van genoten hebben. Je kon ons elke namiddag op het speelplein of op de speelplaats vinden. Op de speelplaats konden ze fietsen, rolschaatsen, krijten, spelen in de tuin of in de zandbak.
Daar hebben we lang op gewacht !!!!
Dinsdag gaan we er een dagje op uit. We gaan de hele dag spelen en sporten in de sporthal van Zedelgem. In een doorschuifsysteem kunnen de kleuters turnen, dansen, estafettes spelen , spelen op de airtrack en een springkasteel,.... wat grime maakt het geheel af. We kijken er heel erg naar uit !