Pagina's

dinsdag 21 mei 2013

Sam de verkeersslang

We zijn al weer een weekje met onze campagne " Sam de verkeersslang " bezig op school.
Mariëtje Mos fietste onze speelplaats op in fluo en met de fietshelm op, om ons warm te maken om op een veilige en bovendien millieuvriendelijke manier naar school te komen.
Ze deelde stempelkaarten uit en iedere keer dat er iemand te voet of met de fiets naar school komt mag er een stempeltje op de kaart. Daarnaast kregen we nog een tweede stempelkaart waarop wordt bijgehouden als je met de fluojas of je fietshelm draagt als je naar school komt. Iedereen doet goed z'n best en we hebben al heel wat kaartjes volgestempeld. Maandag houden we een Fluo-dag en mag iedereen naar school komen met zoveel mogelijk fluo-attributen. Per klas kiezen we een miss en mister Fluo en die worden dan in het Kiemmoment even in de kijker gezet.
In de klas werken we ook het thema verkeer uit en worden de verschillende elementen die te maken hebben met het verkeer wat meer uitgewerkt. Na de brainstorm over de straat, het verkeer hadden we het tijdens de afgelopen week over het zebrapad, de verkeerslichten, de verkeersborden. Vandaag bekeken  we ook praatplaten over " veilig of gevaarlijk op straat of in het verkeer". De kleuters moesten elke situatie inschatten en vertellen of het veilig of gevaarlijk was en waarom.
De kleuters hebben al een verkeersbord gemaakt, daarop puzzelden ze een fiets.
Nu schilderen ze de straat en werken die achteraf af met voertuigen, voetgangers, fietsers,...
Vandaag zijn we ook al gestart met de voorbereidingen voor het schoolfeest. De titel :"world's got talent " zegt het al : we gaan op reis naar verschillende landen. De klassen van de lagere afdeling zorgen voor de voorstelling van de landen en hun specifieke talent.
De kleuters tonen hoe je kan reizen naar die verschillende landen of hoe je je kan verplaatsen.
Wat komt er aan bod : de auto, de bus, de trein, wandelen, het vliegtuig, zeilen,de luchtballon. Een nummer over "je koffer inpakken", mag natuurlijk niet ontbreken.
Meer nieuws volgt nog.