dinsdag 25 juni 2013

Nog meer sport

Het kan niet op ! Na het sporten in Zedelgem konden de kleuters volop genieten van het aanbod op Rollebolle. In kleine groepjes konden de kleuters experimenteren met het materiaal. Klimmen, klauteren, glijden,....In het donkere doolhof met de juf op de hielen stoven ze gillend alle kanten op. Dat was spannend.
Gisteren hielden we het uitgestelde loop-evenement met de school ten voordele van Broederlijk Delen. De leerlingen liepen rondes van ongeveer 500 m, de kleuters liepen een heel wat kleinere ronde. Na elke ronde gooiden ze een parel in een bokaaltje en op die manier werd de stand bijgehouden. De kleuters hadden heel erg uitgekeken naar dit evenement en liepen de ene ronde na de andere, bijna zonder een pauze te nemen.
Na een tijdje zagen ze dat het bokaaltje al halfvol was en dat stimuleerde hen nog meer om het vol te krijgen. En het is hen gelukt. Na het tellen bleken er 470 pareltjes in het bokaaltje te zitten. Ze waren ontzettend fier op hun prestatie en dat was te zien op hun gezichtjes bij de voorstelling op het Kiemmoment.
Vandaag namen de leerlingen van het 5de leerjaar hen mee op sleeptouw om met hen een doorschuif van verschillende spelletjes te spelen. Ze genoten van het samen bezig zijn en het mooie weer !!!!