Pagina's

donderdag 29 oktober 2020

Pompoenen

Deze week staat de pompoen in de kijker; Een knipoog naar het feest van Halloween in de vakantie.

Wat deden we allemaal !

- pompoen waarnemen ( binnen- en buitenkant)

- docu-boeken bekijken : aan de hand van mooie foto's de groei van de pompoen kunnen volgen.

- een griezelpompoen maken : we holden de pompoen uit en en gaven de pompoen een gezicht. Een kleuter van de klas bracht een theelichtje mee op batterijen. Zo konden we onze pompoen ook eens uittesten met een lichtje erin.

- pompoenwafeltjes :: Met het pompoenvlees van onze uitgeholde pompoen maakten we vandaag pompoenwafels.

 recept :500 gr pompoen/ 250 gram zelfrijzende bloem/100 gram suiker/ 2 eieren. Bereidingswijze : doe de bloem, suiker in een kom en meng deze. De pompoen in blokjes snijden en fijn mixen. Eieren en pompoen toevoegen en alles mengen. Bakken in heet wafelijzer.( Ik heb wat minder pompoen toegevoegd aan het deeg)

 Het deeg had een mooie oranje kleur en de kleuters kregen het water in de mond van de geur toen we aan het bakken gingen. Ze keken er naar uit om ze te proeven! De meeste kleuters vonden ze heel lekker! Misschien een tip om dit ook eens in de herfstvakantie uit te proberen.

-pompoenlantaarn : met stroken papier knutselen we een pompoenlantaarn. Alleen te gebruiken met een theelichtje op batterijen!!!😉 De kleuters gaven hun pompoen ogen, neus en mond. Ze zijn stuk voor stuk heel uniek.

Onze godsdienstmomenten stonden deze week in het teken van Allerheiligen. Aan de hand van gesprekjes  konden de kleuters hun gevoelens uiten tegenover dit toch wel moeilijke thema. We brachten dit heel sfeervol. Morgen gaan wij ook naar het kerkhof samen met de kleuters van de 2de kleuterklas.