donderdag 4 december 2014

Zwarte Piet is ziek!

De kleuters moesten niet alleen Letterpiet helpen, ook de pakjespieten kwamen langs om de kleuters een paar opdrachten te geven. Zo moesten ze in de pakjes het juiste speelgoed tekenen, daarbij moesten ze telkens de juiste code ontcijferen. Pakjespieten kunnen heel goed tellen en de kleuters hielpen mee pakjes verdelen , 1 meer, 1 minder, 2 meer, 2 minder,... het kwam allemaal aan bod.
Ze maakten Zwarte Piet blij met een paar prachtige tekeningen in de poppenkast. Zwarte Piet was boos omdat Sinterklaas altijd de meeste tekeningen kreeg, en hij ging staken.
Hij wilde geen speelgoedzakken meer vullen en hij ging ook niet meer mee met Sinterklaas.
Toen hij al die mooie tekeningen zag begreep hij wel dat Sint en de kinderen hem niet kunnen missen . Hij verontschuldigde zich voor zijn gedrag en maakte het weer goed.
De kleuters knutselden in de klas ook een foetsie-pop . Zwarte Piet in de schoorsteen! Ze zien er prachtig uit en zullen de zaal voor het Sinterklaas-feest mooi versieren.Verder is het ook heel leuk om mee te spelen. 
De kleuters die zin hadden ( en genoeg geduld !! ) konden er voor kiezen om een strijkparelwerkje te maken in het thema van Sint en Piet. Ze gingen ijverig aan het werk en het resultaat mag gezien worden. De kleuters hadden stalen zenuwen en veel geduld.
In de spelletjes hoek konden de kleuters aan de slag met een kwartet, een memory en het dropjesspel van Snoeppiet.
En hoe is het afgelopen met de opdracht van Letterpiet. Maandag toen we de klas binnenkwamen lag de snoepzak op de bank in de onthaalhoek. Die zat vol met lekkere dingen zoals chocolade, marsepein, speculaas. Aan het bord, naast onze lijst hing een zakje met letterkoekjes met daarin voor elke kleuter de beginletter van hun naam. De kleuters waren er heel blij mee. We hebben genoten bij het proeven van al die lekkere dingen.
Die dag zagen we ook voor het eerst in de gang,  bij de computerklas iets raars. Daar stonden 6 etalagepoppen met Zwarte Piet-kledij. We vonden een brief en daarin lazen we wat er aan de hand is: Zwarte Piet is ziek en kan dit jaar niet meekomen naar onze school.
Daarom wil Sinterklaas dat de juffen hulp-piet worden om hem te helpen op het Sinterklaas-feest. In de brief somde hij een paar opdrachten op en de kleuters moeten de juf daarbij helpen. Elke dag moesten de kleuters de juffen dus iets voor tonen of aanleren. het begon met pakjes in de schoorsteen gooien, daarna kwam het lopen op het dak De juffen, moesten pakjes leren sorteren en als laatste moesten ze oefenen om op hun handen te staan. Bij elke opdracht mochten ze daarna iets meenemen van de etalagepoppen. De muts, kraag , broek of jas. De juffen lijken nu al op een hulp-piet maar hebben ze genoeg geoefend om alles te kunnen. Morgen moeten ze dit tonen aan de Sint !!!! Spannend !!!!
Verder hadden we het vandaag over Sinterklaas op het dak en in het vervolgverhaal van "Dag Sinterklaas" kwam Sinterklaas bij Mieke op school.
Ondertussen oefenen we ons lied voor het het Sinterklaas-feest en de Pietendans die we gaan dansen voor de Sint kunnen we al heel goed. De kleuters zijn zo enthousiast en doen zo goed mee, het is prachtig om te zien.Nog één nachtje slapen en dan komt hij !!!!