Pagina's

donderdag 11 september 2014

Welkom in de 3de kleuterklas

Na een lange vakantie stonden er weer 23 nieuwe kleuters klaar op de stipjes van de 3de kleuterklas. Heel nieuwsgierig bekeken ze de nieuwe hoekjes, het materiaal en stonden al te popelen om alles te gaan ontdekken. Ze maakten kennis met Loes en Snoet, onze 2 klaspoppen. Loes speelt vaak mee in de poppenspelverhalen en brengt ook liedjes en versjes aan. Snoet komt elke dag even langs want hij is gek op boeken en mag elke dag een prentenboek uitkiezen om de dag af te sluiten.
In een groot doolhof brachten de kleuters popjes naar de school en we hadden het over een lange, korte weg en we vergeleken ook de afstand door die te meten. Dit mochten de kleuters dan nog eens overdoen in een mini-doolhof.
Die eerste dag koos iedereen ook een symbool en die kan je nu terugvinden bij hun kapstok, op het werk-bord. Verder maakten we ook een leuke kaft voor hun schrift en een leuk zelfportret.
Met het schooltas-spel ( variatie op muzikaal pak) en enkele voorwerpen uit de klas speelden we al een heleboel spelletjes. Zo kwamen er verschillende taalspelletjes aan bod zoals  rijmen, woordstukjes klappen, woorden hakken... Op die manier kwam het tellen ook al speels aan bod: cijfers herkennen, hoeveelheden vergelijken, aanvullen tot,..., groeperen,... Ook het aandachtig vergelijken om verschillen, gelijkenissen  te ontdekken kwam aan bod.
De kleuters hadden al vlug door hoe alles verloopt in de klas, in de hoekjes en dit gaat allemaal al heel goed.
De kleuters hebben al hun eerste knutselwerkje gemaakt. Daarbij combineerden we al heel wat technieken zoals knippen, kleuren en decoreren. Ze maakten een kindje ( mini-ik ).
Vanaf morgen beginnen we aan de afwerking ( het haar ! ) en we knutselen daarbij nog een schooltasje. De kleuters zijn ook al volop aan het werken in hun Doremi. Er is ook veel interesse voor de opdrachten op de computer en het Prowise-bord. De kleuters kennen ook al het systeem van het puzzelen met de puzzelkaart. Als de puzzelkaart vol is verdienen ze een medaille en zijn ze puzzelkampioen. Een paar kleuters zijn niet meer weg te slaan uit de puzzelhoek en vandaag kon ik al de eerste medaille uitdelen !!!
Op vrijdag ga ik met de halve klas naar de computerklas en daar kunnen de kleuters naar hartenlust de verschillende spelletjes uitproberen. Morgen mag het 2de groepje al mee.
Dankzij het mooie weer kunnen we ook nog veel buiten spelen en daar genieten ze volop van. We gaan naar het speelplein of spelen met heel wat leuk materiaal op de speelplaats .
De dagen vliegen voorbij !