zaterdag 7 december 2013

De opdrachten van Sinterklaas

Deze week begon héél aangenaam met een cadeautje van Letterpiet. Hij vond dat we genoeg S-woorden gevonden hadden en zorgde dus voor een verrassing. Een klein zakje  letterkoekjes met voor elke kleuter hun 1ste letter van hun voornaam. In de namiddag volgde een 2de verrassing : een snoepzak met al het lekkere snoepgoed van Sinterklaas.
Het kon niet op. We bekeken niet alleen het snoepgoed maar proefden natuurlijk ook van alles.  En pepernoten zijn niet alleen lekker, maar je kan ze ook uitstekend gebruiken om telspelletjes mee te spelen. De cijfers waren ook met pepernoten gemaakt !
En om verder in het thema te blijven bracht Speelpiet het dropjesspel aan.
In de lees- en schrijfhoek maakten de kleuters met letterkoekjes woorden ivm het thema en ook hun naam. Ze stempelden ontbrekende letters bij woorden zodat we de woorden weer juist kunnen lezen. De snoeppieten hadden de kopjes van elk woord opgepeuzeld!!!
Maandag brachten we onze lijst met de S-woorden naar de tafel van Controlepiet.
Dinsdag gingen we vlug kijken en er lag een mijter bij onze lijst. De opdracht was goedgekeurd. Op naar de 2de opdracht. In de namiddag maakten we een verjaardagstaart .
De taart werd versierd met het snoepgoed van Sinterklaas en was wel 3 verdiepingen hoog.
Ook deze opdracht werd goedgekeurd !!!
De andere klassen waren ook heel druk in de weer om hun opdrachten goed af te werken.
Dag na dag kwamen er meer mijters op het bord. Op donderdag was het dan zover, we hadden alle mijters. We kregen een bericht :" Sinterklaas komt." Holderdebolder  werd de zaal klaargezet en versierd. Sinterklaas en Zwarte Piet werden heel hartelijk ontvangen en
elke klas bracht iets naar voor en toonde nog eens het resultaat van de opdracht. Wij gaven natuurlijk de verjaardagstaart aan de Sint en wensten hem alvast een gelukkige verjaardag . Zwarte Piet gaf ons een zware zak met de cadeautjes.
De kleuters konden bijna niet wachten om de zak open te maken. Daarin vonden we heel wat snoepzakjes en natuurlijk nieuwe dingen voor de klas. Een doos constructiemateriaal
met magneten en het spel "regenwormen junior". Leuk hoor !
Die dag hadden we het nog over Sint en Piet op het dak en over " hoe komt de Sint nu binnen en hoe brengen ze dat speelgoed nu precies." De kleuters konden volop vertellen en
het was heel grappig om ze bezig te horen.
Op vrijdag vierden we dan de verjaardag van Sinterklaas. Hij  kreeg ook het verjaardagslied en een vuurwerkstokje. En juf trakteerde met ... letterkoekjes. Wat had je gedacht !
In een poppenspel brachten Sint en Piet cadeautjes bij Loes, de klaspop. De kleuters zaten ademloos te kijken.  Die dag vertelde ik ook het laatste stukje van het vervolgverhaal " Dag Sinterklaas". Daarin volgden de kleuters de grappige, heel herkenbare avonturen van Mieke en haar kleine broertje Wouter tijdens de sinterklaasgebeuren. Wat hebben ze genoten van die verhalen. Als je soms iets geks hoort ivm Sinterklaas , dan komt het zeker uit dit boek.
Nu zwaaien we de Sint weer uit en zeggen we : "Tot volgend jaar !!! We hebben er weer enorm van genoten."