zondag 13 oktober 2013

sprookjes

Letterlijk en figuurlijk doken we deze week de sprookjes in. De focus lag vooral op het sprookje van "Klein Duimpje". Het verhaal werd verteld, we waren er muzisch rond bezig met muziekinstrumenten en spelletjes met " laarzen" mochten natuurlijk niet ontbreken.
De kleuters versierden een laars , ze schilderden de laarzen en nu mogen ze daar Klein Duimpje nog bij tekenen. Verder tekenden een paar kleuters een fragment van het sprookje, dat bundelen we nu tot een sprookjesboek. Morgen mogen ze de kaft van het sprookjesboek ontwerpen en decoreren.
In de sprookjeshoek met heel wat attributen en verkleedkleren konden de kleuters zich naar hartenlust inleven in de verschillende personages uit de sprookjes.
Ze konden ook met de handpoppen van de poppenkast spelen en met kleine figuren en attributen het sprookje van Sneeuwwitje naspelen op de sprookjestafel.
Telspelletjes deden we met de 7 dwergen en het "boek van 7". Bij een kabouterverhaal moesten de kleuters de namen van kabouters turven en tellen. Verder probeerden we plaatjes te sorteren aan de hand van het identieke kopje. bv.  Kabouter ... daarbij legden de kleuters de volgende plaatjes Kraan /Koffer /Kast. enz...
Het spel " heksen op een bezem " werd voorgesteld en daar konden de kleuters mee spelen in de spelletjeshoek. Verder konden nog puzzels gemaakt worden op het Prowise-bord.
Op de boekenplank stonden heel wat sprookjesboeken en iedere avond sloten we de dag af met een sprookje. Even lekker wegdromen !!!