zondag 27 januari 2013

Winter

Het thema "winter" zit er op.Buiten verdwijnen ook de laatste resten van de dikke sneeuwlaag. De kleuters hebben er enorm van genoten!!! Wat deden we nog de laatste dagen. De kleuters konden maandag zelf het einde van een winterverhaal verzinnen en daarbij een tekening maken.
In die koude dagen kan je wel wat warmte gebruiken ,dus trakteerde ik de kleuters op warme chocolademelk en zoete schuimpjes. De kleuters bekeken aandachtig de stappenplannen van de gerechten en hielpen alles meten en wegen. Na zo
'n koude speeltijd deed zoiets erg veel deugd.  
Woensdag sloten we het winter-thema af met een winterkwis. De kleuters werden in 3 ploegen verdeeld en konden sneeuwballen verzamelen bij het uitvoeren van de opdrachten.
De opdrachten waren meerkeuzevragen juist beantwoorden door in het passende vakje te gaan staan. Kijkvragen  aan de hand van kijkplaten en doe-opdrachten kwamen ook aan bod. De kleuters van je groepje één voor één naar de andere kant van de zaal brengen terwijl die op een laken zit vonden ze het allerleukst. Dat was een wervelende opdracht. Ze vlogen door de zaal en plezier dat ze hadden.
Na de kwis werden de sneeuwballen geteld en kenden we de winnaar maar iedereen ging toch met een medaille naar huis !