donderdag 6 december 2012

Sinterklaasfeest

Gisteren was het dan zover: de langverwachte dag !!! Sinterklaas is bij ons op school geweest ! De kleuters stonden popelend te wachten bij de turnzaal om Sinterklaas te ontvangen. Die oogjes, toen ze de Sint en Zwarte Piet zagen. In de zaal mocht de Sint plaatsnemen en toen we Zwarte Piet goed bekeken zagen we dat hij de oorwarmers, de sjaal en de wanten droeg die het 2de leerjaar voor hem gemaakt hadden. Hij vertelde dat hij er heel blij mee was en dat hij het nu niet meer koud heeft ,als hij 's nachts op pad moet.
Hij droeg ook het lichtje mee, gekregen van de kleuters van de 2de kleuterklas. Hij is dus ook niet meer zo bang in het donker !!!
Sinterklaas was heel blij dat we Zwarte piet zo goed geholpen hebben en hij had voor ons een kar vol cadeautjes bij. Iedere klas kwam naar voor bij Sinterklaas en bracht een nummer passend bij de opdracht die ze voor  Piet hadden bedacht. Na het nummer gaven ze Zwarte piet een medaille omdat hij iedere keer weer opnieuw z'n angsten heeft overwonnen en de opdrachten tot een goed einde heeft gebracht. 
Als laatste waren wij aan de beurt. Wij moesten Piet van z'n hoogtevrees afhelpen en bouwden een klimconstructie. Hij moest die beklimmen en het rode lint vanop het hoogste punt meebrengen. Dat was hem gelukt !! Op het feest moest hij dus bewijzen dat hij geen hoogtevrees meer had : hij moest de trappen beklimmen en op de rand van het podium gaan staan en meedansen met het nummer : " Kom van dat dak af .... Hé, Zwarte Piet !!!"
Hij deed dat supergoed en de kleuters vonden het schitterend. Op een bepaald moment sprong hij van het podium en begon met de kleuters mee te dansen. De kleuters gierden het uit en konden bijna niet meer meezingen. Ambiance volop. Na het nummer keerde de rust terug en luisterden we naar wat Sinterklaas over ons te vertellen had. Natuurlijk deelde Zwarte Piet daarna nog de cadeautjes voor de klas en de snoepzakjes uit.
Het was leuk !!!
Vandaag vierden we de verjaardag van Sinterklaas en kregen de cadeautjes een plaatsje in het passende speelhoekje. De spelletjes vallen goed in de smaak : ze spelen heel graag met de grabbelboom van Bobo . Het andere spel is een combinatie van verschillende taalspelletjes zoals  rijmen, woordstukjes, samengestelde woorden, kopje van een woord.
Ik heb vandaag ook het laatste stukje van het boek " dag Sinterklaas" verteld , en net zoals Mieke en Wouter in het boek nemen wij nu ook afscheid van Sinterklaas en Zwarte Piet en zeggen we : Tot volgend jaar !!!!