zondag 2 december 2012

De opdrachten van Zwarte Piet

Zwarte piet heeft ondertussen al 2 opdrachten tot een goed einde gebracht.
Door het drinken van de " lekkere " drankjes  en het oefenen op de wip heeft hij
z'n zeeziekte overwonnen. Door de tips van het 1ste leerjaar over  :"hoe omgaan met dieren" weet hij ook hoe hij met het paard van Sinterklaas moet omgaan.Hij leert nu bij Bakpiet hoe hij "paardenkoeken " moet bakken. Hij is niet bang meer voor dieren ( groot of klein )
Tijdens het weekend moet hij 'het bang zijn in het donker' overwinnen. Hij logeert bij ons in de gang in een tent. Hij krijgt wel een lichtje en als tip : als je bang bent in het donker moet je fluiten. Morgen weten we meer!
In de klas tijdens een poppenspel hadden we ook al last met Zwarte Piet. Hij was boos omdat Sinterklaas zogezegd meer tekeningen kreeg dan hij. Hij staakte z'n werk en stopte gewoon rommel in de speelgoedzakken. Sinterklaas was ten einde raad en riep onze hulp in. We hebben voor Zwarte Piet allemaal een mooie tekening gemaakt en hem die  gegeven; hij was er reuzeblij mee. Hij verontschuldigde zich nog voor z'n gedrag en maakte het weer goed bij de Sint. Zo krijgt iedereen toch nog z'n cadeautjes.
Verder is Letterpiet nog langsgekomen met een verrassing, want we waren klaar met de opdracht van Letterpiet ( zoek elke dag 5 woorden met als kopje "s" ) . We kregen een zakje met letterkoekjes (1ste letter van de namen van de kleuters ) en een zak met snoepgoed :chocolade, speculoos, marsepein, suikerkoekjes. Wat was dat smullen!
Nu zijn ze in de klas de troon van de Sint aan het schilderen en Sinterklaas mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn ook al heel wat kleuters die een strijkparelwerkje aan het maken zijn.