Pagina's

woensdag 2 december 2020

Een videoboodschap van de Sint

Op maandag ontdekten we een briefje van Sint en Piet met daarop de boodschap om een filmpje op het prowise-bord te bekijken.

In het filmpje zag je Sint  en Piet de speelplaats oplopen en binnengaan in de kleuterklassen. Sint en Piet installeerden zich in de 2de kleuterklas en brachten de volgende boodschap: 

Sinterklaas en Zwarte Piet kunnen dit jaar niet op bezoek komen naar onze school door de Corona, maar ze denken er toch aan om voor een verrassing te zorgen. Die verrassing komt er niet zomaar! De kleuters kregen een opdrachtkaart van Piet waarop er 5 opdrachten te zien zijn:

Leer een Sinterklaaslied, maak er een filmpje van en stuur dit door naar de Sint.

Maak tekeningen van Sint en Piet en leg die bij de schoen.

Leer pakjes inpakken, maak er een foto van en stuur door.

Leer klimmen en klauteren zoals Piet

Maak een leuk knutselwerkje van Sint en Piet.

We maakten  leuke tekeningen over Sinterklaas en Piet, dus dat is al in orde. We kregen een stempel voor het leren inpakken van de pakjes. Juf Sharon nam het klim- en klauterwerk voor haar rekening in de turnzaal. Daar kregen ze ook al een stempel voor. Iedereen is bijna klaar met zijn knutselwerkje, dus dat komt ook in orde. Morgen oefenen we nog eens goed ons liedje van " de koekjesfabriek van Sinterklaas", en dan stuur ik het filmpje ook door naar Sinterklaas.

En dan, afwachten,..

Wat deden we nog in de klas!

Letterpiet

We kregen een verrassing van Letterpiet. Een zakje met letterkoekjes. Voor iedere kleuter de eerste letter (kopje) van zijn of haar naam. Leuk hoor!

Letterpiet had mooie woorden gemaakt en Snoeppiet heeft van elk woord het eerste lettertje opgegeten. De kleuters helpen Letterpiet en stempelen de juiste letter weer bij elk woord zodat Letterpiet de woordjes weer kan lezen. 

Letterpiet maakte ook woordkaarten. De kleuters kunnen met letterkoekjes de woorden namaken.

Snoepgoed

Snoeppiet zorgde voor een extra verrassing. Een zak met het snoepgoed van Sinterklaas: chocolade, picknicken met suiker, speculaas, marsepein, guimauve. Na de  waarneming van al dat lekkers mochten ze er ook van proeven!!! Ze gingen totaal uit de bol.

De kleuters oefenden met de koekjes het tellen en kregen ook al de moeilijkere opdrachten zoals 1 meer en 1 minder.

Snoeppiet toonde ons een nieuw gezelschapsspel:  het "dropjesspel ".

Met plasticine kunnen we net als de bakpieten pepernoten  en chocoladeletters boetseren. Er liggen een heleboel opdrachtkaarten klaar waarop ze zien hoeveel pepernoten ze moeten boetseren en opdrachtkaarten met de vorm van de letters.

Pakjespieten

De kleuters leren pakjes verstoppen in een mini-huiskamer en oefenen op een speelse manier de begrippen ivm ruimte : op , onder, links, rechts, in,...

De pakjes moeten ook nog gevuld worden met de juiste cadeautjes . De kleuters krijgen een lijst met codes die verwijzen naar een stuk speelgoed. De kleuters tekenen in elk pakje het juiste speelgoed.

De kleuters leren hoe je pakjes moet inpakken. Dit was ook een opdracht van Sinterklaas.

Morgen gaat het over " Sint en Piet op de daken" !!!