woensdag 15 juni 2016

't Krekeltje

Gisteren maakten we dus onze uitstap naar 't krekeltje in Eede. In de voormiddag konden de kleuters op een groot klimtoestel klimmen en klauteren en naar hartenlust springen op een aantal trampolines. Daar konden ze tonen wat ze al konden en durfden.Daarna namen we een kijkje in het dierenpark en bekeken we de dieren van héél dichtbij. De geiten, schapen en de hangbuikvarkentjes liepen vrij rond en de kleuters konden die volop aaien. De andere dieren : pony, ezel,... stonden achter een afsluiting maar waren toch goed te bereiken voor de  kleuters. Ze hebben daar enorm van genoten en vlogen van het ene dier naar het andere. Sommige kleuters ontpopten zich tot kleine-geitjes-knuffelaars en waren er niet van weg te slaan. De geitjes nestelden zich ook heel gezellig bij de kleuters. 
Na nog even te genieten van het doolhof in een sprookjeshuis en de kleine speeltoestellen bij het dierenpark mochten de kleuters aanschuiven in het restaurant. We zaten gezellig bij elkaar aan lange tafels. De kleuters smulden van de frietjes, appelmoes en worst. Ze vonden het wel lekker!
Na de middag konden ze dan spelen op het grote overdekte speelplein. Daar hebben ze enorm van genoten. Er stonden heel veel leuke speeltoestellen en in de grote klimkooi waren er ook veel leuke speelelementen.
Als tussendoortje kregen ze nog een ijsje en dan was het bijna tijd om weer op de bus te stappen. De jongste kleuters vielen in slaap en de oudste kleuters maakten er zingend en pratend een gezellige terugreis van. Die waren precies nog niet moe !