zondag 5 juni 2016

Papa is mijn superheld

Na de leuke circusvoorstellingen vlogen we letterlijk het nieuwe thema in : superhelden.
We zijn niet enkel bezig over superhelden maar we maken de link naar Vaderdag. De kleuters vertelden voluit over de de eigenschappen van de superhelden en we maakten daarbij ook de link met de papa's. Zijn ze niet vaak toch ook een beetje een superheld. Ze springen vaak in de bres om te helpen of je te redden. Het zit 'm vaak in hele kleine dingen en daar hebben we het dus over deze week. De kleuters zijn al volop bezig met het knutselen van hun cadeautje. Morgen beginnen we ook met het kaartje. 
We hebben het ook over de "superhelden" binnen hun beroep zoals een brandweerman, dokter, agent,... We bekijken daarover ook een filmpje. Verder worden de verschillende opdrachten in hun Doremi speels aangebracht en daarna kunnen de kleuters zelf aan de slag. Zo moesten ze uitmaken welke weg de langste of de kortste was. De kleuters raadden eerst het antwoord, daarna werden de verschillende wegen gemeten met een touwtje. Zo konden ze dus effectief zien wat de langste en de kortste weg was.
De kleuters kunnen ook op het prowise-bord aan de slag  met het thema superhelden.
Verder verzinnen we deze week nog superverhalen en oefenen we heel goed ons versje voor Vaderdag.
We zijn tussendoor ook bezig met een andere schrijfmethode ( voorbereidend schrijven !): "Ik pen". Iedere week luisteren de kleuters naar een nieuw verhaal van de koning die wil leren schrijven. Bij de verhalen hoort ook een CD met liedjes en handpoppen. Dit maakt het wel leuk. De koning leert iedere keer een ander schrijfpatroon en oefent dit dan met z'n gouden potlood. De koning heeft ook telkens oefenblaadjes mee voor de kleuters.