donderdag 5 mei 2016

Water

Juf Marie is al een aantal dagen bezig in de klas en de kleuters hebben het wel naar hun zin. Ze kunnen spelen in 2 waterbakken en zo heel wat experimenteren. Daarnaast kunnen ze zwemgerief kopen in de winkel. Ze mogen alles aantrekken en komen zo de ene zwem-outfit na de andere showen, met duikbril en snorkel. 
De kleuters volgen in het rode draad-verhaal de belevenissen van Sien en Sam. Elke dag is er weer een water-avontuur.
De kleuters knutselden ook al mooie vissen, geweven met stroken papier.
Verder kunnen de kleuters in de lees-en schrijfhoek aan de slag met het lettermateriaal en in de denkhoek liggen de werkboekjes klaar ivm het thema.
De bouwhoek is eventjes gesloten en daar kunnen de kleuters eendjes vissen.
Dinsdag konden de kleuters ook de verschillende ontdek-dozen ivm het thema uitproberen. In die dozen zitten stappenplannen en het materiaal om proefjes mee uit te voeren. De kleuters vonden dit wel leuk.
Natuurlijk mag ik onze 2 nieuwe klasgenoten niet vergeten. Die waren er al van de 1ste dag bij. Dat zijn de 2 waterschildpadden. De kleuters hebben die uitvoerig waargenomen en die kregen een plaatsje in de klas waar de kleuters ze verder goed kunnen bekijken.
Vrijdag gingen we ook gaan zwemmen en de kleuters keken er enorm naar uit. De kleuters vonden het super leuk en de juffen ook. Ze speelden met het materiaal in het kleine bad en als afsluiter mochten ze nog eens op de glijbaan.
Het is zondag Moederdag en de kleuters waren tussendoor bezig met hun cadeautje voor hun mama. Daarbij knutselden ze nog een mooie kaart. 
Ze kijken er al naar uit om hun cadeautje aan hun mama te geven ! Voor alle mama's : een hele fijne Moederdag!