zondag 31 januari 2016

Handen zijn handig

Voelen was het volgende zintuig in de rij. De tastdoos en de voel-lotto werden bovengehaald en de kleuters konden volop hun tastzintuig uittesten. De kleuters voelden wat er in de tastdoos zat en moesten daarbij omschrijven hoe iets aanvoelde. Op die manier kwamen begrippen zoals zacht , klad, hard, ruw, stekelig, .... aan bod.
Verder konden aan de slag met verf en maakten ze handafdrukken en toverden zo vlinders,.... op hun blad. We voelen niet alleen met onze vingertoppen maar eigenlijk overal. We gaven elkaar een massage en een kriebelsessie maakte het helemaal af.
Na het onderzoeken gingen we de muzische toer op. Onze vingers kregen een gezichtje en speelden de hoofdrol in vinger-liedjes en versjes. We maken voor onze vingers ook een vingerpoppenkast.
In de knutselhoek gaan we "gevoelig" knutselen en we kleien een cactus met tandenstokers als stekels. Dit vinden ze superleuk om te doen.
Spelletjes over links en rechts mogen niet ontbreken en de kleuters passen dit ook toe in het spel "Lisa en Rex ".
Laatste in de rij : proeven. De kleuters proefden geheimzinnige drankjes en vertelden daarbij welke smaak ze ontdekten : zout, zoet, zuur, bitter. De kleuters trokken de gekste bekken bij het proeven en vonden het hilarisch. ik denk dat de smaken nu wel gekend zijn.Na het proeven kwam het speelse nog aan bod met de spelletjes blaasvoetbal en vissen met een rietje.
Op donderdag hadden we ook de viering van Lichtmis en de kleuters konden daarna smullen van de lekkere pannenkoeken.
Morgen gaan we de toeters en bellen bovenhalen en gaan we helemaal uit de bol want we beginnen met carnaval.