maandag 30 november 2015

Rommelpiet op school !

Vrijdag kwam directeur Nicole met een brief van Sinterklaas. Eén van z'n pieten bakt er echt niets van en doet veel dingen helemaal verkeerd. Daarbij is hij nog een grote sloddervos.
Met z'n streken zet hij het hele kasteel op z'n kop en alles loopt verkeerd. Sinterklaas vroeg of die Piet op onze school mocht logeren en als wij hem wat dingen, die een piet moet kunnen, zouden kunnen aanleren. De kleuters waren onmiddellijk akkoord en we begonnen met het installeren van een slaapplaats voor Rommelpiet. De 3de kleuterklas zorgde voor een bed.De andere klassen maakten het wat gezellig voor Piet en maakten ook het bed op.
Deze morgen kon je zien dat Rommelpiet daar gelogeerd had. Wat een rommel !!! Wij hebben de kleren van Piet netjes op kapstokken gehangen en we hopen dat hij dat nu doorheeft hoe het moet. Elke klas heeft iets in orde gebracht en nu maar wachten of Piet dit ook zelf zal doen. 
In een poppenspel met Sinterklaas en Zwarte piet kregen we te maken met een Piet die jaloers was op de tekeningen die Sinterklaas kreeg en het vertikte om nog goed mee te werken. De kleuters maakten leuke tekeningen voor Zwarte piet en overtuigden zo  Zwarte Piet om weer mee te werken. Zwarte Piet was blij met z'n tekeningen, maar ook beschaamd over z'n gedrag . Hij beloofde om het allemaal veel beter te doen.
In onze klas lag er deze morgen een verrassing van Letterpiet. Na een hele week woordjes zoeken kregen we een zakje met letterkoekjes en ander snoepgoed van de Sint om te proeven.De kleuters vonden hun eigen letter en snoepten van de chocolade, speculaas en marsepein.
Snoepjespiet bracht ook een nieuw gezelschapsspel aan : het dropjesspel. Nog een spel naast een sinterklaaskwartet en memory voor de spelletjeshoek.
De kleuters knutselen deze week ook een Sint en een Piet voor op het dak. Verder zijn ze ook al heel vlijtig bezig met de letterwerkjes van Letterpiet en de opdrachten in hun Doremi.