zondag 5 oktober 2014

groen, groen , groen, peren geef ik soms een .... zoen

Maar het egeltje die wij deze week maakten met een peer wil je echt geen zoen geven. Daarvoor was het veel te stekelig. We maakten deze week een fruit-egel op basis van een peer of een appel. De stekels waren tandenstokers waar de kleuters telkens een druif hadden op geprikt. Het waren proef- en smuldagen. Maandag namen we producten waarin fruit verwerkt wordt. Daar moesten ze toch even over nadenken , maar toen ze eenmaal op dreef waren konden ze zelf heel wat naar voor brengen. We speelden het  relaxatie-spel : de fruittaart. De kleuters genoten van de massage op hun rug.
We proefden ook verschillende fruitsappen en raadden daarna van wat voor fruit dit gemaakt werd. Bij het proeven van druivensap dachten sommigen dat ze wijn aan het drinken waren. Als afsluiter maakten we in de klas vers sinaasappelsap en dit was natuurlijk leuk omdat ze dit zelf mochten doen. het was ook heel lekker.
Als afsluiter van het thema fruit maakten we dan een fruitegeltje.
Woensdag bekeken we dan een heel leuk toneelstuk waarin de clown Oki Doki samen met de kleuters goochelde en heel wat leuke fratsen uithaalde. Ze genoten van de voorstelling.
De foto's kan je bekijken op de site van de school
Donderdag stond in het teken van " vrede ". Aan de hand van het prentenboek: "Kleine muis mag een wens doen " hadden we het over ruzie en vrede en over iets wensen als je een ster ziet vallen . De kleuters maakten een kaartje met een wens en ponsten daar een klein sterretje in. Deze wens namen ze mee naar het slotmoment waar we samen het lied zongen van "Bouwen aan vrede"  en daar lieten we ook symbolisch 2 duiven los.
Sinds vrijdag vertoeven we "onder de grond" en gaan we de dieren die daar leven wat leren kennen.