maandag 31 maart 2014

Kippen en eieren

Via de beeldbank bekeken we nog een paar filmpjes over dieren die eieren leggen en hoe die jongen zich ontwikkelen. Zo bekeken we een filmpje over de vlinder, de kikker en de zwaluw. De kleuters konden in de filmpjes heel goed de verschillende stadia zien van de ontwikkeling. Verder knutselden we in de klas nog een vlinder met strijkparels , dat vlindertje 'vliegt' nu boven onze bloementuin. Een wasknijper-vlinder vliegt op een andere plaats rond in onze klas.
Nu zijn we bezig over kippen en hanen , eieren en kuikens. In een leuk poppenspel bracht juf joke het verhaal van "Het allermooiste ei". In een andere activiteit konden de kleuters zien hoe je aan de hand van een stappenplan een kip of haan kan tekenen of schilderen. We proberen dit deze week nog wel eens uit. Verder zagen ze hoe een kuiken zich ontwikkelt in een ei. We hadden vandaag kuikentjes in de klas. De kleuters vonden het heel leuk om ze te aaien, eens vast te houden en te kijken wat zo'n kuikentje allemaal doet.
Ze pikten in het rond, stapten parmantig rond en lieten nu en dan iets vallen tot grote hilariteit van de kleuters.
Ik bracht ook nog 2 spelletjes aan : "jakkiebak kippenkak" en "regenwormen junior ".
We bekeken eieren vanbuiten en vanbinnen en we maakten er  lekkere gerechten mee.
Aan de hand van een stappenplan kookten we de eieren, we maakten er lekkere roereitjes van en we maakten een spiegelei. Alles smaakte "heerlijk" en ze kregen er maar niet genoeg van.
Natuurlijk kan je eieren nog mooi decoreren. De kleuters hadden ook wel zin om uitgeblazen eieren te versieren, maar we zullen er geen tijd meer voor hebben. We maken wel een kipje van een watten-eitje. Ze zien er heel leuk uit. We maken ook een kippenhok voor onze kip. Dit wordt onze paas-mand. We verwachten dus nog wel het één en het ander!!!
Verder vertel ik elke dag een stukje uit het vervolgverhaal " Drie is een paasei !". Mieke en Wouter zijn er dus weer en beleven weer de gekste avonturen. Als je dus weer iets geks hoort, je weet van waar het komt !