zondag 19 januari 2014

Wonen er op Mars marsmannetjes?

De 2de week startten we met enkele technische aspecten die te maken hebben met de ruimte. Het eerste was de zwaartekracht en daarbij experimenteerden de kleuters met materiaal en ondervonden zo wat het snelst naar beneden viel. Bij het 2de experiment maakten we gebruik van spiegels en spiegelden zo de andere helft van een raket tevoorschijn. Deze experimenten werden ook verwerkt in hun Doremi.
De kleuters maakten ook een klank en geluidenspel met elementen ivm de ruimte.
De ruimte is oneindig en ... is er daar nog iets of iemand? De kleuters fantaseerden volop
over ruimtewezentjes. Hoe zien ze eruit ? Hoe praten ze, wat eten ze? Hoe reizen ze door de ruimte,.... De kleuters maakten een ruimteschip en boetseerden hun eigen ruimtewezentje. Er zitten hele leuke en originele knutselwerkjes tussen.
Een kleuter had een paar boeken uit de reeks " Zip en Saxo" meegebracht en de kleuters luisterden heel graag naar de avonturen van die 2 ruimtewezentjes.
Er waren heel wat kleuters die iets meegebracht hadden ivm de ruimte : prenten, boeken, lichtgevende sterren en planeten, een ruimtelampje. Buzz lightyear verbleef ook een weekje in onze klas.
Op de site van "Poisson rouge" gingen we met een raket naar hele vreemde planeten.
We zochten om het snelst de ruimtewezentjes in hun ruimteschip. We schoten met kleurlasers alles in leuke kleuren. De kleuters ontdekten tussen de sterren ook hele speciale sterrenbeelden. Verder konden ze ook een echt ruimteverhaal volgen. De kleuters zijn gek op de spelletjes op deze site. Ik trouwens ook !!!!
Vrijdag eindigde onze ruimtereis en zijn we weer veilig op de aarde geland.