woensdag 20 november 2013

Alle kleuren van de regenboog

Tussen de repetities voor het grootouders-feest hadden we vorige week nog een heel kleurige week. De kleuters maakten kennis met de kleurentovenaar Pigmentus. Pigmentus maakt kleurpoeder en helpt daarmee iedereen die in nood is. Hij is een soort kleurentovenaar. In de klas had ik een paar flesjes met nog wat kleurpoeder. Gekregen van Pigmentus natuurlijk !!!! Bij elk kleur hoorde een verhaal. Na een reeks verhalen kregen we het verhaal van het kleurenfeest; Pigmentus nodigde al z'n vrienden uit en gooide één voor één de kleuren in een mooie boog in de lucht; Zo maakte hij ... een regenboog ! Na deze mooie afsluiter gingen we aan de slag met waterverf en toverden we prachtige regenbogen.
Pigmentus tekenden we ook bij, die mag natuurlijk niet ontbreken.
In de klas konden de kleuters  spelen met " Twister" en in de spelletjeshoek lag een kleurig clowntjesspel.
Kleuren kan je ook zien als je zeepbellen blaast, dus haalden we als tussendoortje de bellenblazer boven en kon de pret beginnen.
In een letterrooster zoeken de letterspeurneuzen de namen van de kleuren. Daar moeten ze al heel goed voor zoeken, maar het lukt ze wel. Daar zijn ze nu nog mee bezig in de lees-en schrijfhoek.
Voor de grootouders maakten we harten met daarop glitterhartjes in alle kleuren van de regenboog. De kleuters ( en ook de klas ) zaten vaak onder de glitter, maar het resultaat mag er zijn, en ze vonden het ook leuk om te doen.
Morgen brengen ze dus het verhaal van " de kleurendief" voor de grootouders.
Het wordt een spannende dag !