woensdag 28 november 2012

Zwarte piet op school !!!!!!

Groot nieuws !!!!! Gisteren kwam Directeur Nicole al zwaaiend met een brief naar ons toe. Een brief van de SINT !
Directeur Nicole las de brief voor. Sinterklaas heeft een nieuwe Zwarte Piet en het lukt nog niet goed met die nieuwe Zwarte piet. Hij wordt iedere keer zeeziek op de stoomboot. Hij is bang voor dieren en durft dus helemaal niet dicht bij het paard van Sinterklaas komen, laat staan het verzorgen.
Hij is bang in het donker, dat is lastig als je 's nachts op pad moet !! En hoogtevrees heeft hij ook, Sinterklaas krijgt hem niet op het dak. Stel je voor !!!
Het is ook een echt Bibberpiet, hij heeft het altijd koud. In december kan het hier bij ons ook al eens flink koud zijn. Hij bibbert zo van de kou dat hij alles uit z'n handen laat vallen.
Sinterklaas heeft onze hulp nodig en hij stuurt Zwarte Piet naar onze school zodat wij hem van z'n kwaaltjes, z'n angsten kunnen genezen. Dat wordt een hele klus maar we zien het zitten.
Vandaag bedachten de kleuters van het Kiemklasje drankjes om je weer helemaal "lekker" te voelen en de andere klassen moesten aan de hand van stappenplannen verschillende drankjes klaarmaken. Zwarte Piet mag deze lekkere drankjes proeven en daarnaast moet hij de hele nacht op de wip schommelen om gewoon te raken aan het bewegen van de stoomboot op de golven. Wij hebben dat natuurlijk ook uitgeprobeerd !!! Onze klas moest thee zetten en daar kwam toch heel wat bij kijken : Hoe maak je thee ? Wat heb je nodig ?
Hoe werkt een waterkoker? Hoeveel water moeten we koken? Waar vinden we electriciteit?
Hoe lang is 5 minuten? Wanneer kookt het water? Hoe doe je dat met dat theezakje?
Maar het is ons gelukt ! Met het nodige materiaal ( zandloper, klokje ) en de nodige kennis en het samen zoeken en ontdekken hadden we na een tijdje een heerlijk kopje thee voor Zwarte Piet . We hopen dat hij van zeeziekte geen last meer zal hebben.