woensdag 6 december 2017

Sinterklaasfeest

Wat is er de laatste dagen nog gebeurd !!!
Op vrijdag kregen we een zakje letterkoekjes van Letterpiet; Dit was onze beloning voor de opdracht bij de prent van de stoomboot : "Zoek elke dag 5 woorden met als kopje S". De kleuters ontdekten dat er 20 koekjes in het zakje zaten en dat het alle eerste letters, de kopjes van hun naam waren. Iedere kleuter mocht z'n eigen lettertje opeten. Maar we kregen nog meer ! Na de speeltijd stond er een grote zak met snoepgoed van de Sint in de onthaalhoek. We mochten alles proeven: chocolade, speculoos, marsepein,picknicken met suiker,...Dat was smullen !!!
Later die dag bracht Snoeppiet het dropjesspel. De kleuters laten dropjes na beneden rollen en verzamelen zoveel mogelijk dropjes in de juiste kleur. Deze week spelen we dit zeker nog eens.
Verder hadden we nog over :
-Sinterklaas en Zwarte Piet op het dak / de dakenkaart
-In een poppenspel brachten Sint en Piet cadeautjes bij Loes de klaspop.
- Bij juf Vivi konden ze zich uitleven op een Pieten-parcours. Met hun zwarte snoet leken het allemaal mini-pietjes. Ze kregen vandaag hun Pietendiploma.
-We oefenden flink ons lied voor het Sinterklaasfeest. Nu met de attributen erbij.

Gisteren hadden we dan ons Sinterklaasfeest. De kleuters keken er enorm naar uit en waren ook wel wat zenuwachtig. De Sint genoot van alle liedjes en versjes en bewonderde de knutselwerken en de tekeningen. De kleuters waren heel trots. Zwarte Piet gooide met snoepgoed en de sfeer was super. We kregen twee grote zakken en de kleuters waren heel nieuwsgierig ! in de klas ontdekten we in de ene zak nieuwe spelletjes en in de andere zak snoepzakjes voor elke kleuter. We hebben ze toch wel geteld hoor!!! Heel tevreden gingen de kleuters naar huis.
Vandaag , de verjaardag van Sinterklaas. We zongen een verjaardagslied en lieten een vuurwerkstokje branden. Ik vertelde ook het laatste stukje van het verhaal van "Dag Sinterklaas ". Zo nemen we afscheid van Sinterklaas en Zwarte Piet en zeggen : Tot volgend jaar !!