dinsdag 20 mei 2014

de agent

Juf Kimberly bracht ons 2 weken lang een boeiend en leuk thema : de agent.
De kleuters konden elke dag luisteren naar een spannend stukje van een verhaal .
Ze konden spelen in de politiehoek met een cel. Ze knutselden een helm, een klein agentje,... Ze konden aan de slag met ontdekdozen over vingerafdrukken nemen , schaduwen, vergrootglazen. Ze hadden ook veel plezier met de klas-pop Zola.
Er kwam ook een agent in de klas en die had heel wat te vertellen over z'n beroep en hij kon de kleuters ook heel wat laten zien. Dit was wel een top-moment !!!Ze bracht ook leuke spelletjes mee, allemaal passend binnen het thema. Ze verwende de kleuters met cup-cakes.  Kortom, er was elke dag heel wat te beleven.
Deze week borduren we daar op verder en staat het thema "het verkeer" in de kijker.
Gisteren zijn we ook begonnen met de actie : Sam de verkeersslang. met deze actie promoten we het naar school komen op een milieuvriendelijke en veilige manier.
Dus : zoveel mogelijk met de fiets, te voet of via carpooling naar school proberen te komen.
Vergeet daarbij je helm en je fluo-jas niet.
Elke dag kunnen de kleuters helpen om stickers te verzamelen. Vandaag verzamelden we
samen 32 stickers. Dat is heel wat! Iedereen zet zich enorm in.
Gisteren namen we de fiets waar en we hadden het natuurlijk over de elementen die het fietsen veilig maken. Met een kleine demonstratie toonde ik hoe je een lekke band kan repareren. Daar kwam heel wat techniek aan te pas: de werking van de fietspomp, het ontdekken van het gaatje, het gaatje repareren. Er kwam ook heel wat materiaal aan te pas.
Met wat hulp van een paar experten in de klas hebben we deze klus kunnen klaren.
Verder hadden we het over wat er allemaal te zien is op de straat.
De volgende dagen gaan we daar verder op in. We zullen het hebben over het zebrapad, de verkeersborden, de verkeerlichten, her verkeer op de weg,...